Avižiniai sausainiai

Mūsų populiarieji ir daugumos žinomi avižiniai sausainiai iš penkių rūšių miltų. Labai paprastas, bet ypatingas receptas.

Ingredientai

  • 200g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 230g avižinių miltų
  • 65g spelta arba kvietinių pilno grūdo miltų
  • 65g miežinių pilno grūdo miltų (galima pakeisti kitais pilno grūdo miltais)
  • 30g ruginių pilno grūdo miltų
  • 30g baltų spelta arba kvietinių miltų
  • 200g rudo cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio muskato
  • 1 šaukštas + 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis sodos
  • žiupsnis druskos

Gamyba

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180C (arba 175C su vėjeliu).
  2. Išlydyti sviestą, atvėsinti.
  3. Dideliame dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, cinamoną, muskatą, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  4. Kitame dubenyje sumaišyti lydytą sviestą su kiaušiniais.
  5. Įmaišyti šlapius ingredientus į sausus, kol nebeliks sausų miltų.
  6. Formuoti rutuliukus, dėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, šiek tiek paspausti, kad būtų plokštesni.
  7. Kepti 15-17min. Išėmus kelioms minutėms palikti skardoje, tada perkelti vėsti ant grotelių.
0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę