Avižinių dribsnių sausainiai su šokolado gabaliukais

Labai paprasti ir greiti sausainiai iš mūsų avižinių dribsnių. Be gyvūninės kilmės produktų.

Ingredientai

  • 360g avižinių dribsnių
  • 70g rudo cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 4-6 šaukštai augalinio pieno
  • 50g kokosų aliejaus, lydyto
  • šokolado gabaliukų, kapotų riešutų ar džiovintų vaisių

Gamyba

  1. Įkaitinti orkaitę iki 190*C.
  2. Avižinius dribsnius truputėlį susmulkinti maistiniu kombainu ar blenderiu (ne iki miltų), bet pavyksta ir su nesmulkintais.
  3. Sumaišyti dribsnius su cukrumi, cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
  4. Į sausus ingredientus supilti augalinį pieną ir kokosų aliejų. Išmaišyti. Jei tešla per sausa pilti daugiau augalinio pieno, jei per skysta – pridėti dribsnių. Tešla turėtų būti drėgna ir lipni.
  5. Įmaišyti šokolado gabaliukus ar kitus priedus.
  6. Formuoti rutuliukus arba tiesiog dėti su šaukštu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Šiek tiek paspausti, kad būtų plokštesni.
  7. Kepti 12-15min. Išėmus kelioms minutėms palikti skardoje, tada perkelti vėsti ant grotelių.
0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę