Raugas

Pačiam pasigaminti raugą yra labai paprasta. Reikia tik miltų, vandens ir kantrybės, nes visas procesas gali užtrukti apie savaitę. Norint pamatyti vizualiai kaip atrodo visas procesas, rekomenduojame šį vaizdo įrašą: https://youtu.be/sTAiDki7AQA

Ingredientai

  • Ruginiai pilno grūdo miltai
  • Vanduo

Gamyba

1 DIENA

Stiklainyje sumaišyti:

-50g ruginių pilno grūdo miltų

-75g vandens

Uždengti dangteliu bet neužsukti.

2 DIENA

Palikti 30-40g prieš tai pagaminto raugo ir įmaišyti:

-25g ruginių pilno grūdo miltų

-25g baltų kvietinių miltų

-60g vandens

3 DIENA

Taip pat kaip 2 diena.

4 DIENA

Palikti 20-30g prieš tai pagaminto raugo ir įmaišyti:

-25g ruginių pilno grūdo miltų

-25g baltų kvietinių miltų

-50g vandens

5 DIENA

Taip pat kaip 4 diena.

Taip tęsti toliau kol raugas pradės reguliaria kilti po kiekvieno “pamaitinimo” ir matysis daug burbuliukų.

Šį raugą galima naudoti tiek ruginei, tiek kvietinei (sourdough) duonai. Kai jis jau paruoštas, galima primaišyti tik ruginių miltų, taip pat pasididinti raugo kiekį iki tokio kokio reikia recepte. Svarbu visad maišyti lygiom dalim miltus ir vandenį.

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę