Ruginė-spelta duona su sėklomis

Mūsų mėgstamiausia ruginių ir spelta miltų raugo duona su sėklomis. Galima pasirinkti mėgstamiausias sėklas ir dribsnius. Drąsiai eksperimentuokite su miltų mišiniais. Be cukraus, jo šiame recepte tikrai netrūksta, skonį subalansuoja būtent toks gamybos procesas.

Ingredientai

  • 210g ruginių (arba kitų) dribsnių
  • 160g linų sėmenų
  •  130g saulėgrąžų
  • 40g ruginio salyklo (nebūtina)
  • 400g raugo
  • 800g vandens
  • 300g ruginių pilno grūdo miltų
  • 200g spelta pilno grūdo miltų
  • 15g druskos

Gamyba

  1. Dideliame dubenyje sumaišyti dribsnius, sėklas ir salyklą.
  2. Įmaišyti raugą ir vandenį. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 8-12val.
  3. Įmaišyti miltus ir druską. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1-2val.
  4. Tešlą padalinti į dvi stačiakampes skardeles (apie 10x25cm) ištiestas kepimo popieriumi. Uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti 1-2val.
  5. Įkaitinti orkaitę iki 180*C.
  6. Kepti apie 1val. 10min.
  7. Prieš pjaustant pilnai atvėsinti.
0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę