Šokoladinis grikių miltų pyragas

Tikriausiai patys populiariausi miltai be glitimo mūsų malūne yra grikių miltai. Šis pyragas vien iš jų. Taip pat be jokių gyvūninės kilmės produktų.

Ingredientai

  • 1 šaukštas chia sėklų
  • 250g baltų grikių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 60g kakavos miltelių
  • 180g rudo cukraus
  • 120ml augalinio pieno
  • 120g kokosų aliejaus, skysto
  • sauja stambiai pjaustytų graikiškų ar kitų riešutų

Gamyba

  1. Įkaitinti orkaitę iki 190C. Ištiesti kepimo skardelę (apie 20x20cm) kepimo popieriumi.
  2. Mažame dubenėlyje sumaišyti chia sėklas su 4 šaukštais vandens ir palikti 10 min. išbrinkti.
  3. Dideliame dubenyje sumaišyti grikių miltus, kepimo miltelius, druską, kakavą ir cukrų.
  4. Įmaišyti augalinį pieną, kokosų aliejų ir išbrinkusias chia sėklas kol nebeliks sausų miltų.
  5. Supilti tešlą į kepimo formą, užberti riešutus.
  6. Kepti 25-30min. Leisti 10min atvėsti kepimo formoje, tada perkelti ant grotelių.
0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę